Kjære forsamling, hei og god kveld!

Her sitter vi omsider i vår egen kro og har stasa oss opp for anledningen; sminke, en fin dress, noen i begge deler. En ting som er påfallende er at jentene er ekstraordinært fine i år, og i tillegg i et større overtall! Fryd eder, gutar! Det pleier å være mange om beinet når det gjelder å kunne holde en tale og gode forberedelser må jo til. Før GF*-middagen slo vi rekord og fikk tak i en person så tidlig som halvannen time på forhånd. Jeg fikk oppdraget for godt over en uke siden, men jeg føler at jeg trengte tida. Jeg skal tross alt imponere dere 50-60 jenter ved å rose dere opp i skyene. Til vanlig synes jeg er det vanskelig nok med én, men det er jo tross alt et viktig budskap som skal formidles.

Som dere sikkert allerede har skjønt, har de fleste av oss lenge hatt interessen for dere, men selv om interessen er brennende stor - som oftest stor nok til å være i veien for både sunn fornuft, koordinasjons- og taleevne – så ender vi ofte opp med at vi ikke skjønner oss så veldig på dere. Vi er likevel med på leken og later som ingenting, for vi har jo ikkeno valg. Det er noe rart det der med jenter og kjærlighet. Noen av oss er usikre på hvordan man kan vite om man er forelska eller ikke. Det man kan spørre seg da er: ”Har jeg noe imot å bli økonomisk ruinert av denne personen?” Det er viktig å være obs på at det er en del vesentlige forskjeller mellom oss og jenter, for når sant skal sies er vi av den enklere sorten, mens jenter flest har et ofte større øye for detaljer på klær og stil. De bruker lang lang tid på å bli så forførende som mulig, velge riktig kjole som matcher både sko, hår, øredobber og veske. Vi setter jo veldig pris på det, men når vi selv er 40 stk som stiller opp i tilsynelatende KLIN lik dress, da blir de mer opptatt av om vi har passende sko, at vi ikke bruker tennissokker, at slipset matcher både skjorta OG dressjakka. Vi er opptatte av størrelsen på utringningene..

Har man etter hvert sett seg ut en fager blomst gjelder det å gå frem med en selvsikker og litt mørk stemme og sette i gang med litt intelligent og artig tomprat. Dette er jo en voldsom utfordring for mange av oss. John Gray hevder at Menn er fra Mars og Kvinner er fra Venus. Dette er allerede et ELENDIG utgangspunkt for kommunikasjon, så noen velger å innta noen glass med selvtillit før de skrider inn i det ukjente. Det kan være lurt å innlede med et elegant kompliment, som at hun har pene øyne...da slipper man å si noe om håret.

Det å stelle et forhold kan på noen måter sammenlignes med det å stelle en plante, og det er jo et område vi er knallgode på.... Jeg drepte den forrige planta mi. Det er mange som sliter å holde på en plante, andre aner ikke hvor de kan skaffes engang. Andre igjen har et hav av planter, selv om de ikke alltid passer så bra å ha på samme hylle. Det fins eksklusive og velformede planter, og det fins planter på salg på Rema.

Heldigvis fins det noe for enhver smak og de fleste lærer seg etter hvert hva som skal til for at planta trives. Noen prøver etter hvert å få planta si til å vokse, men det fins unntak der det skjer helt tilfeldig. En ting er sikkert, planter trenger mye oppmerksomhet og liker at man prater en del med dem, men selv Shakespeare måtte gi tapt for dårlig ånde folkens.

Så før vi kan lene oss tilfreds tilbake med kone, eget hus, stasjonsvogn, barn, bikkje, boller og brus, og en heftig telefonregning, så kan vi i det minste prøve å skjerpe oss inniblandt og gjøre en ekstra innsats til glede for alle disse flotte fantastiske jentene. Dere har evnen til å trekke et smil som kan få de fleste av oss til å trekke en naturtro imitasjon av en dau fisk. På vegne av dere alle vil jeg at alle gutta skal ta tak i vinglasset med sin høyre hånd og løfte det opp i skulderhøyde. Nikk anerkjennende før dere stilrent og selvsikkert utbringere damenes skål!

*GF: Generalforsamling

Damenes tale nyttårsball 2006 ved Høyskolen i Buskerud, avd. Kongsberg