Jeg hadde egentlig tenkt å snakke om oppvaskgener og dette med å spise cappuccino med skje.
I det programmet jeg brukte når jeg satt og skrev dette, ble det bare opplyst om stavefeil for ett ord, og det var for cappuccino. Litt merkelig ettersom jeg trodde hadde funnet opp oppvaskgenet helt selv.
Også satt jeg på 9M og luftet disse stikkordene, for en venn av meg, og han ble litt skeptisk til hvorvidt jeg skulle ta opp det første temaet. Og så måtte jeg forklare, da, sånn om dette med å etterlate seg middagen på kjøkkenbenken, og la det spire og gro i tallerkener og glass i lang tid, før man finner det for godt å ta oppvasken.
Det, det er symptomer på svakt, eller manglende oppvaskgen. Men han litt skeptiske vennen min kjente seg overhodet ikke igjen, og i så måte er det mulig at han er bærer av dette edle gen, og i så måte i mindretall av den andelen av de to kjønn han tilhører. Men han advarte meg i alle fall mot å si noe som helst om dette genet.

Ettersom jeg så og si ikke har sagt noe om det, skal jeg heller ikke falle for fristelsen å snakke om jenter på café som drikker rødvin, hvorpå det skulle være nærliggende å si at jeg skulle ønske jeg var et glass, og sånn. Nei, jeg skal snakke om noe som på en måte er litt mer konkret. Jeg skal snakke om cappuccino Etter min mening skal den drikkes direkte fra koppen. Skjeen er et redskap til å røre med, og grunnen til at skjeen er liten, er ikke at skummet skal vare lenger, men at den skal få plass på asjetten, ved siden av koppen. Ja, jeg vil faktisk si at det er riktig macho, i hvertfall hvis en mann gjør det, å legge skjeen, med tilhørende skum, på asjetten.

Og med den innstillingen, kommer jeg også frem til at det er riktig så feminint å gjøre det motsatte; røre rundt veldig lenge i skummet, men veldig forsiktig, slik at ikke sukker og annet overdryss blir berørt av omrøringen. Og til slutt, nyte skummet, og slikke på skjeen, og legge den på asjetten ved siden av koppen med den nå kanskje litt lunkne med kaffe og melk. Er det så noen sammenheng mellom oppvaskgenet og spise cappuccino med skje? Ah, spennende. Nei, jeg har ikke klart å påvise noen sammenheng. Og det er ikke så viktig heller. Men hvis jeg fikk velge, ville jeg heller bodd sammen med ei jente som spiste cappuccinoen sin med skje, enn med en gutt som aldri tok sin egen oppvask. Og sånn før vi herrer hever glassene for de sjarmerende rørerne i blant oss;

Det hadde jo vært fint å være et glass:-)

Damenes Tale-99

Man trenger egentlig ingen anledning for å holde en tale for damene, kanskje mer en unskyldning? Uansett, de følgende ord ble fremført i forbindelse med en liten avslutningsmiddag i 3årskurs på fak. for arkitetkur ved NTNU.